Сигнали в Добрич днес

В процес 1036 Приключени 1527

Списък с всички подадени сигнали в община Добрич

Филтър за сигнали

Инертен материал от ремонта на ул. III път в Лозята да се ползва за ул. I път

Начало
20.02.2024
ID:
2937

Здравейте, Желая на екипа на общината успешно завършване на ремонта на ул. III път. На 31.08, на срещата с жители на Лозята кметът Йорданов каза, че инертният материал от ремонта може да се използва за запълване на дупките по ул. I път. Надявам се все още да има такава възможност, защото пътят вече е много трудно проходим, а все повече семейства живеят в този район. Благодаря.

Статус:  В процес

Опасно дърво

Начало
19.02.2024
ID:
2932

Дървото е изгнило в основата наполовина

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Искане автобусите, осъществяващи междуградски превоз от гр. Добрич до гр. Варна, да спират и на летище Варна, както и на спирка „Елпром“ на градския транспорт на Варна.

Начало
15.02.2024
ID:
2922

Това значително би улеснило пътниците, които пътуват във връзка с необходимост. От 4-5 месеца служители на ДАИ-Варна, системно налагат административни наказания на водачите на МПС за междуградски транспорт, което пряко рефлектира върху самите ползватели на услугите- обикновените граждани. Това води до излишно удължаване времето на пътуване и личните разходи. В крайна сметка, вместо услугата да е полезна за ползвателите, точно обраното- води само до съществено усложняване и дори е в ущърб на същите. От 1 Февруари-всички превозвачи увеличиха цените с 35%. Същевременно няма право да се слиза на Летище Варна, както и ползването на спирка Елпром. Поради тази причина съм подала Жалба № 10244/2023 г. до омбудсмана на Република България, за която вече е изпратена препоръка до Община Добрич.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Благоустрояване

Начало
14.02.2024
ID:
2919

На източната и западната страна на жк. Дружба 2, бл.18 има големи тревни площи, които не са благоустроени .МОЛЯ да се вземе решение за изграждане на детска площадка или кът с уреди за тренировка или и двете, да се залеси и се оформят пътеките към бившия РУМ, училище "Дора Габе" и Дружба 4 бл.59. В момента е място за кучета и няма кошчета за отпадъци, за да напомняме на собствениците. Гледката е на изоставени, неблагоустроени участъци. С уважение: М.Георгиева

Статус:  В процес

Детска площадка

Начало
12.02.2024
ID:
2914

Здравейте, пиша Ви във връзка с детската площадка. Това е може би най-посещаваната в целия град. Децата влизат да играят в пясъчника, но пясък почти липсва. Няма осветленке вечер , а идва летен сезон . Където децата играят до късно вечер. Неподходящо е за най-малките дечица тъй като настилката е повече бетонна.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Камера за скорост

Начало
10.01.2024
ID:
2806

На булеварт ,,Трети март,, район АПК денонощно минават автомобилни превозни средства с висока скорост. По пътя няма неравност тип ,,Легнал полицай'', няма пешеходна пътека , няма никаква сигнализация за пешеходци! Моето предложение да се сложи камера за скорост за да може да се контролира скоростта и да бъде по-безопастно за хората. Вземете мерки преди да имаме прегазен човек и трагичен инцидент.

Статус:  Приключен
Оценка: 3 от 1 потребител

Ремонт на тротоарна настилка

Начало
03.01.2024
ID:
2794

Искам да направя предложение за ремонт на тротоарната настилка по бул. “Трети март” в частта между ул. “Любен Каравелов” и ул. “Сан Стефано”. Преди години беше ремонтирана голяма част от тротоарната настилка по булеварда, но остана това малко парче в ужасно състояния в продължение на години.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Легнал полицай

Начало
26.12.2023
ID:
2773

Добър ден! Предлагам на улица '' Хан Аспарух '' да бъде изградено препядствие тип "Легнал полицай" поради опасно движещите се с високи скорости превозни средства по нея, а в близост е ОУ''Стефан Караджа" и всеки ден се пресича от ученици! С подобно съоръжение ще се намали риска някое дете да бъде блъснато и да има фатални последици. Надявам се сигнала ми да бъде взет под внимание!

Статус:  Приключен
Оценка: 2 от 1 потребител

Ремонт на тротоарна настилка

Начало
23.12.2023
ID:
2770

Искам да направя предложение за не особено голям, но нужен ремонт на тротоарна настилка по улица “Сан Стефано”. Става въпрос за частта между улиците “Васил Левски” и “Свети Свети Кирил и Методий”. Тротоарът е в доста лошо състояние в по-голямата си част, особено между магазин “Била” и Езикова гимназия. Изключително много хора и деца преминават от там заради трите училища в района и хранителният магазин. Моля да бъде включен за ремонт през следващата година.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Липса на Пешеходна пътека

Начало
07.12.2023
ID:
2710

Вече втори път ставам свидетел ,как можеше да има ПТП и блъснат гражданин със дете привечер на кръстовището по ул.Орфей до Кафе сладкарница Идалго. Навремето имаше пешеходна пътека ,но след отремонтирането на улицата явно в проекта е липсвало такова .Наблизо има у- ще и има пътникопоток посока Балик бл.60.бл.61 ,бл.30 и.т.н.най-близката такава е на повече от 250 м.и е на кръстовището ул.Орфей и ул.Д.Ковачев. Моля ,да се вземе впредвид това не само мое искане ,а и искане на живущите в кв Балик. Пешеходната пътека беше срещу бл.20 и Сервиза на Радо кар на кръстовището на Сладкарница Идалго. Ще сме благодарни ,ако запазим човешки животи на нашите родители и деца .

Статус:  В процес