Сигнали в Добрич днес

В процес 987 Приключени 1481

Списък с всички подадени сигнали в община Добрич

Филтър за сигнали

Легнали полицаи

Начало
16.10.2023
ID:
2460

На бул. Трети Март, пътя за Общинският приют за бездомни животни в началото на отбивката срещу Фирма Анимекс има изградени препятствия на пътното платно - "тип легнал полицай". Израдените препятствия са с нестандартна височина и възпрепятстват безопасното преминаването през тях. Моля за проверка дали са изградени от Община Добрич и по изискванията за Движение по пътищата, съобразно пътната инфраструктура и тяхната необходимост. Желая писмен отговор на посочения имейл адрес - [email protected], с факти и обстоятелства.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

кучета без каишка в парка ?

Начало
14.10.2023
ID:
2452

Здравейте, въпросът ми е съществува ли възможност общината да предприеме мерки срещу стопаните на кучета без каишки. В ранните сутрешни часове кучета без каишки скачат по хора излезли да тичат в парка, а през деня е по лошо, защото има и деца и кучетата скачат и по децата. Обяснението на "добросъвестните" стопани е ама то не кучето не хапе то си играе. Нали има заградени площадки за свободна игра на кучета, не може ли общината да предприеме мерки тези площадки да се използват по предназначение, а не свободно пуснати кучета да бягат по алеите между хората. Благодаря за отделеното внимание.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Инджихан Юсуфова

Начало
11.10.2023
ID:
2444

Здравейте! Защо е прието 25 септември като неработею за всички от гр.Добрич? В Добрич има стотици предприяия, които работят на 25.09 , но благодарение на това , че е привето от общински съвет като за неработен, ние работещите не можем да си получим обезщетението за временна неработспособност за този ден. Коригирайте тази заповед - в града не всички са общински и държавни служители.

Статус:  В процес

Отвратителна миризма в нощните часове

Начало
03.10.2023
ID:
2415

Здравейте, Отново изпращам сигнал за продължаващото повече от месец силно нощно обгазяване на кварталите Строител, Иглики, Балик. Предположенията на живущите са най-различни, включително и индустриално замърсяване от завод в близост, чиято управа се възползва от нощните часове на денонощието, когато институциите не работят. Моля да намерите начин за справяне с проблема!

Статус:  В процес

Права на словото? Блокиране на граждани?

Начало
20.09.2023
ID:
2390

Норлано ли е да заглушите сигнал на гражданин като го блокирате във Facebook и в Messenger? След като съм подал официален сигнал и въпрос към вас няколко пъти, а вие дори не си направихте труда да ми отговорите каквото и да е се очаква да върнете отговор до 14 дни. Защо в отдел Приемна сигналите потъват и не достигат до Градоначалника? Шесте ми сигнала/въпроса бяха за площадката за контейнери, която някак си се измести на пътя и няма видимост и е опасно за преминаване в завоя. Площадката е тревясала и вече буренясала, трябва да се почисти и контейнерите да се върнат на мястото си. Също повдигнах въпроас за асвалтиране поне на дупките и повдигнатите опасни шахти пред блок 36 в кв. Дружба. Пак няма отговор. Пробвах по официалният ред, не се получи. Щом това не е начина...

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Ремонт ул.Загоре

Начало
20.09.2023
ID:
2389

Във връзка с ремонт на ул.Загоре. От две седмици разкопаха тротоарите и няма никакви дейности по ремонта. Майка ми е 100% инвалид и не мога да я изведа с инвалидна количка за лекар ,защото пред портата направиха дълбока дупка. Ние бяхме си направили с бетон полегат наклон. Въпросът е кога ще се започне някаква дейност, и може ли пред нас да се направи с наклон за инвалиди.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Проблем саниране

Начало
09.08.2023
ID:
2236

Здравейте, Имам поданен сигнал към Общината за паднала мазилка от саниран блок на ул.Максим Горки 5 вх.Б отзад блока от дата 11.10.2023г. и получих отговор ,че ще се предприемат действия за отстраняването на проблема,а вече почти година-НИЩО!Ето и номерът на сигнала към общината : 94Г-00-681/11.10.2022 г. Прилагам и файл на отговора от Общината Въпросът ми е има ли срок за да се отстрани проблема към въпросната фирма и кога ще се реши това бездействие?!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Изоставен автомобил

Начало
21.07.2023
ID:
2191

Здравейте!Къде може да се подаде сигнал за изоставен автомобил със свалени регистрационни номера,който седи на едно и също място вече 3 месеца?

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Ограничаване на шум от Хиподрума

Начало
16.07.2023
ID:
2181

Здравейте, За поредна година в летния сезон от заведението "Хиподрума" се организират нощни партита петък и събота вечер, които сериозно обезпокояват живущите в региона (както от страната на Лозята, така и от страната на Зоопарка). Силата на музиката е несъобразена с разпоредбите, сигналите до 112 не водят до резултат. При опит да се пусне сигнал до 112 миналата година, постигнахме резултат да се намали силата на звука за 20 Мин., След което беше увеличена отново. Бих искала да попитам къде освен на 112 мога да подам жалба, за да се изпрати реална проверка, която да установи нарушенията и да се предприемат мерки. Не е приемливо всеки уикенд да не може да се спи до 4-5 сутринта в широк регион наоколо. Това влияе на количеството и качеството на съня, както и на здравословното състояние

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Посадени липи, които трябва да се кастрят

Начало
09.07.2023
ID:
2169

Уважаеми Госпожи, Господа. Пред двата имота на ул. Хан Тервел 14 и 16 има две липи, които са доста високи. Клоните им са оплетени в кабелите за ток. Има и сухи клони, които падат , по тротоара и пътя, но и върху колите ни.Тези клони трябва да се отрежат. Корените им са повдигнали целият тротоар, също така влизат и в оградите на имотите. През събота и неделя - 08. 07.2023 и 09.07.2023 г. при този силен вятър имахме чувството, че ще паднат . А ако случайно това стане и двата имота и всички които живеем там, няма да ни има на този свят. Когато стане белята, тогава ще се обърне внимание, но ще е късно вече. Искаме да дойдат компетентни лица, за да си изразят мнението.

Статус:  В процес