Сигнали в Добрич днес

В процес 1029 Приключени 1585

Списък с всички подадени сигнали в община Добрич

Филтър за сигнали

Необходимо изграждане на легнали полицаи за намаляване на скоростта

Начало
05.09.2023
ID:
2340

Здравейте! Пиша Ви във връзка с честите инциденти по главен път в кв. Рилци и действията, които не предприемате по въпроса. Моля да бъдат няколко легнали полицаи в квартала по главния път от бензиностанцията до изхода на квартала. Това ще доведе до по безопастно пресичане на живущите в района. Такива са изградени във всички села по същия главен път от границата ни с Румъния в посока гр. Добрич, така че оправданието че това е главен път тук не релевантни. В района живеят възрастни хора и много майки с деца, ако вие не вземете мерки, ще изпратя и жалбата си към АПИ, КАТ Добрич и института за пътна безопасност. Моля за бърз и конкретен отговор по въпроса. Багодаря предварително.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Детска площадка и кошчета за отпадъци

Начало
02.09.2023
ID:
2331

Здравейте! Обръщам се към вас с молба да се изгради площадка за деца зад блока на ул. Ал. Стамболийски и ул. Княз Дондуков 2. Има доста дечица в този район, а няма къде да играят. Би било прекрасно, ако има къде да се забавляват, играят и общуват, без ние, родителите, да се притесняваме от преминаващите коли. Заедно с площадката, е хубаво да се сложат и кошчета за отпадъци. Всеки ден преминават много хора с коли, които паркират между блоковете, за да отидат да си напазарят на пазара. Често ставаме свидетели на такива, които са решили, че градинките са сметище и изхвърлят всичките си боклуци от колите, именно там - в тревните площи. Живущите неведнъж сме се събирали да изхвърляме отпадъците на другите, тъй като не ни е приятно да живеем в такава мизерия, но невъзпитаните хора са безброй..

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Усмихнете децата

Начало
01.09.2023
ID:
2325

Здравейте, отново се обръщам с молба към вас, която се изразява в тава да бъде направена детска площадка в празното общинско място зад блока на ул. Княз Дондуков 2 и ул. Ал. Стамболийски 2. Районът е населен и продължава да е притегателно място за все повече млади семейства с деца, като в същевременно е много натоварен от превозни средства, а децата нямат пространство / детска площадка, където да играят. Потокът от коли в района ежедневно създава предпоставки за инциденти не само с възрастни, но и с деца, които са принудени да играят между превозните средства. Би било прекрасно, ако инвестирате в щастието на подрастващите и обособите място в квартала ни, където младите семейства да прекарват време с децата си навън.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 2 потребителя

почистване на дерето

Начало
30.08.2023
ID:
2311

Дерето има нужда да бъде почистено докрай защото в момента е почистено само донякъде. Все още има места където е обрасло с растителност и има насъбрала се тиня поне това се вижда отстрани до парк чорчолийките и моста преди Врачанци . А на притока който идва от квартал Рилци към главното дере там където съм отбелязал на картата от една зърнобаза където складовете са точно до дерето има наспи който ограничава изтичането на дъждовната вода и при последния голям дъжд тази тапа която се получава в следствие на насипа се получи и разлив точно до пътя между рилци и двете зърнобази на въпросния човек който е отговорен за това непосредствено до паркинга за тирове. Моля да се вземат мерки и виновните да си понесът отговорността.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Пешеходна пътека

Начало
30.08.2023
ID:
2309

Здравейте, Като живуща в квартала и ежедневно преминаването покрай магазин АБЦ с две малки деца, Ви пиша с молба за поставянето на пешеходна пътека или/и легнал полицай, защото е изключително трудно и опасни пресичането в целия район

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Пешеходна пътека

Начало
30.08.2023
ID:
2308

Здравейте, Като живуща в квартала и ежедневно преминаването покрай магазин АБЦ с две малки деца, Ви пиша с молба за поставянето на пешеходна пътека или/и легнал полицай, защото е изключително трудно и опасни пресичането в целия район

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Изграждане на нова детска площадка

Начало
29.08.2023
ID:
2304

Предложение за изграждане на НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА при междублоковото пространство на ж.к. Дружба III бл.15, бл.26, бл.27. След изгниването и счупването на детските съоръжения същите бяха отстранени като към момента НЯМА никакви! Внасяме предложение: 1)Изграждане на нова детска площадка, отговаряща на нуждите на живущите в горепосочените адреси деца, като "ЗА ДЕЦА ДО 3 Г." и "ЗА ДЕЦА ОТ 3 ДО 12 Г.",включващи подходящи люлка,пързалка,пясъчник,катерушка,пейки за отдих; 2)Изграждане на подходящ достъп до детската площадка за бебешки и инвалидни колички (рампа при стълбите). Предвид увеличаващият се брой на децата в горепосоченият квартал,липсата на достатъчно подходящи и обезопасени (здрави) и чисти площадки, се надяваме, че молбата ще бъде удовлетворена! Прилагам снимка на "площадката".

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 2 потребителя

Относно:Новата транспортна схема на гр. Добрич

Начало
22.08.2023
ID:
2281

Здравейте, моля да разгледате транспортната схема по отношение на нас , работещите от кв. Дунав, а и от Дружби. Автобус №7 не отива към Северна промишлена зона. Единственият "удобен" автобус е №11, но трябва да го хванем от Дом -паметника" Й.Йовков". Предлагам да се пусне допълнителен автобус , който да минава през бул. Русия към Северна промишлена зона.Или да се коригира маршрута на автобус №7, така че и ние работещите в промишлената зона да можем да го ползваме. Искам да предложа и още нещо - от 6,00 до 10,00 часа и от 16,00 о 18,00 автобусите да минават през период от 15 мин. /така имаме шанс да стигнем навреме на работа, ако сме изтървали автобус!/. Благодаря предварително! Надявам се, че предложението ми ще бъде разгледано. С уважение, Милена Христова

Статус:  В процес

Информация за градския транспорт

Начало
21.08.2023
ID:
2278

Здравейте, Може ли на официалния сайт на града, там където е информацията за градския транспорт и новите промени към него, да се сложи и информация за видовете и цените на билетите и карти за градския транспорт и от къде могат да се закупят? Никъде не успях да намеря такава информация в интернет, а мисля е важно да я има и тя да е от официален източник и да е налична онлайн. П.С. Сложих формален адрес. Може пък и аз да не успявам да намеря информацията... Все пак, реших да Ви пиша, защото от малкото време за което съм тук, веднага се усети бодрия, добър и грижовен дух на хората и желанието им да имат хубав и уютен град. С уважение, Десислава Рачева, гост на град Добрич

Статус:  В процес

Новата транспортна схема

Начало
14.08.2023
ID:
2254

Здравейте! Пиша по повод новата транспортна схема. Преди време, още в началото на обсъжданията писах предложения за нови линии. Но, не предполагах, че ще премахнете съществуващите. И аз, като много други хора, съм дълбоко възмутена от новата схема. Просто няма с какво да отида до работа. Работя в центъра, до Стария Добрич. Вярно, не е много далеч, 30минути пеша, но не мога да ги извървя, по здравословни проблеми. Досега мъжът ми ме водеше и вземаше. Но днес трябваше в автобус. Ами няма с какво. Пътувах с 1 слязох на стоматология. Е, закъснях за работа. Ако бях взела предния, щях да дойда 40 минути по-рано и да стоя да чакам да стане 8 часа. И още, срамота е от Д. Ковачев до центъра, приложението да ми предлага да ползвам два автобуса. А довечера как ще се прибера, идея нямам.

Статус:  В процес