Сигнали в Добрич днес

В процес 1045 Приключени 1585

Списък с всички подадени сигнали в община Добрич

Филтър за сигнали

Премахване на дърво

Начало
03.06.2024
ID:
3215

В градски парк до островчето пред ресторант Лебед има голямо дърво черница. Дървото със своите плодове замърсява стълбите към островчето. На самата алея преминаването става много трудно всеки се пази да не настъпва черниците по земята.

Статус:  В процес

Забрана за движиние на ел.превозни средства по пешиходната зона на ЦГЧ

Начало
03.06.2024
ID:
3212

Добър ден. Имам предложение да се забрани предвижването по пешеходната зона на центъра с ел.превозни средства. Разни хлапета "хвърчат" с тротинетки и моторчета между хората,нагли са и никой не взема мерки за това. Днес две хлапета на видима възраст 18-20 години щяха да се блъснат в бебешката количка на сина ми докато се разхождаме. Моля да се вземат необходимите мерки както от Ваша страна така и от страна на МВР и Общинска полиция,докато не е станало късно и някой не е пострадал. Благодаря предварително.

Статус:  В процес

Нужда от детска площадка!

Начало
24.05.2024
ID:
3187

Голямо междублоково пространство,което както гледам е забравено от община Гр. Добрич. На това голямо и хубаво място има единствено бурени и тенис маса на поне 50г. В района има доста деца,които със сигурност биха били щастливи(а и техните родители),ако няма да им се налага да обиколят целия квартал "Балик" за да намерят площадка на която да си играят спокойно. Моля общината да поеме тази отговорност за построяването на детска площадка. Ще приложа прости примери намерени в интернет и се надявам скоро тук на това място да има площадка.

Статус:  В процес

Промяна на местоположение на спирка

Начало
19.05.2024
ID:
3182

Здравей, Спирка жк Иглика на автобус номер 3 е с крайно неподходящо местоположение до кофите за смет.Крайно неприятно и нехигиенични място да чакаш градски транспорт . Моля за бъде преместена на по-разумно и подходящо място.

Статус:  В процес

Ограничаване на скоростта по ул. Орфей и ул.Димитър Ковачев

Начало
13.05.2024
ID:
3158

След асфалтирането на ул.Орфей и ул. Дим.Ковачев в кв.Балик , всяка вечер в късните часове се правят гонки и се кара с несъобразена скорост. Моля, да бъдат поставени легнали полицаи или да се ограничи по друг начин скоростта, преди да е станал инцидент!

Статус:  В процес

Хигиенна сеч

Начало
11.05.2024
ID:
3148

Прекрасни дървета се зеленеят по булеварда. За природата съм, но за съжаление в домовете ни по ниските етажи не успява да влезе и един слънчев лъч. По мое мнение няма да е зле да се извърши подкастяне и оформяне на дърветата, за да може все пак да се радваме и на слънцето не само на дърветата.

Статус:  В процес

дискриминация и ощетяване на работния процес на малкия бизнес

Начало
10.05.2024
ID:
3145

Правя предложение за премахване на поставен знак В27-“Забранени са престоят и паркирането” от едната страна на улица „П. Р. Славейков“, участъка от ул. „княз Дондуков“ до улица „Генерал Цимерман“. В този участък са търговски обекти, забраната за паркиране и глобяването на клиенти, рефлектира върху бизнеса. Биват глобявани ВИК-служители, доставчици, клиенти.Патрулките идват на буркани, свирят, спират на платното, пречат на движението! Има случаи да се обадят за втора кола, за да обхванат всички.Разбирам, че клиентите и доставчиците в този участък са престъпници, но най-потърпевши са работещите фирми!Правя предложение, най-евтиното за общината, да се премахне знака в посока от кръстовището на ул."Г Цимерман" към ул."Княз Дондуков" или да се преустрои част от тротоара от страна на автогарата.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Оставете на мира ЗДРАВИТЕ дървета на Добрич и на хората!

Начало
21.04.2024
ID:
3096

На вниманието на Йордан Йорданов, Имате задължение да се грижите за града и да Опазвате природата и хората! Вие служите на нас, а не ние на вашите интереси! Респективно, НИКОЙ не ви дава право да убивате ЗДРАВИ дървета, още по-малко без надлежната законоустановена документация и против интересите на РАБОТОДАТЕЛИТЕ ви!!! Ако бъде премахнато още едно ЗДРАВО дърво на територията на града, без изрично документирана необходимост, считайте го за искане за подаване на оставка! Още няма отговор на подадените 2500 подписа ПРЕДИ отвратителната ВАНДАЛСКА сеч на 56 здрави дървета по централната алея??? Тук да не ви е бащиния? СПРЕТЕ докато е време. Без уважение и със огромно съжаление, че съм гласувала за избирането на толкова лошо управляващ. Никога повече! А кой прибра парите от дървесината??

Статус:  В процес

ул.Никола Петков

Начало
16.04.2024
ID:
3083

Г-н кмета пише ви една майка която тази вечер към17.15ч можеше да загуби своя и живота на двете си деца пресичайки на пешеходната пътека на ул.Никола Петков и ул.Ал.Сивков .Когато е направен проекта съвместно с отпуснати пари от Румъния кой проектант реши да махне легналият полицай .Когато нямаше подход за детски колички и беше зададен въпроса казах че е направен проект от София .Нека сега да дойде проектанта и да пресича всяка сутрин и вечер когато си води децата на градина или на училище и види как се кара по ул. Н Петков. Никой не пази никого но на всеки му е скъп живота особено на децата му.Моля да се направи нещо докато няма пострадали деца и да не чакаме някое да загуби живота си .Все по често ми се случва да ни отнемат предимството на тази пешеходна пътека.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ ПО УЛ. ДИМИТЪР КОВАЧЕВ

Начало
10.04.2024
ID:
3071

Уважаеми, Попаднах на въпрос от 18.03.2024 / ID: 3004 на друг гражданин живущ в района на ул. ОП Димитър Ковачев и предлагам допълнение. Моля за съдействие, във връзка със зачестили ПТП на ул. Д. Ковачев и голям шум от сериозна несъобразена скорост и през нощта. Предлагам да бъдат поставени общо 4 легнали полицая през ~100 метра: (1) на две ключови пешеходни пътеки на кръстовището на DS-Home и Билла , (2) спирката на градския транспорт, в непосредствена близос до денонощна будка за цигари и алкохол, (3) около кръстовището с ул. Ясна Поляна и (4) училище Волов. Шофьор съм, но има други, които сериозно злоупотребяват със скоростта заради чудесното състояние на асфалтовата настилка. Ако удовлетворите въпроса ми, ул. ОП Дим. Ковачев ще стане по-тиха (и през нощта!) и безопасна за преминаване

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител