Сигнали в Добрич днес

В процес 1036 Приключени 1527

Списък с всички подадени сигнали в община Добрич

Филтър за сигнали

Промяна на местоположение на спирка

Начало
19.05.2024
ID:
3182

Здравей, Спирка жк Иглика на автобус номер 3 е с крайно неподходящо местоположение до кофите за смет.Крайно неприятно и нехигиенични място да чакаш градски транспорт . Моля за бъде преместена на по-разумно и подходящо място.

Статус:  В процес

Ограничаване на скоростта по ул. Орфей и ул.Димитър Ковачев

Начало
13.05.2024
ID:
3158

След асфалтирането на ул.Орфей и ул. Дим.Ковачев в кв.Балик , всяка вечер в късните часове се правят гонки и се кара с несъобразена скорост. Моля, да бъдат поставени легнали полицаи или да се ограничи по друг начин скоростта, преди да е станал инцидент!

Статус:  В процес

Хигиенна сеч

Начало
11.05.2024
ID:
3148

Прекрасни дървета се зеленеят по булеварда. За природата съм, но за съжаление в домовете ни по ниските етажи не успява да влезе и един слънчев лъч. По мое мнение няма да е зле да се извърши подкастяне и оформяне на дърветата, за да може все пак да се радваме и на слънцето не само на дърветата.

Статус:  В процес

дискриминация и ощетяване на работния процес на малкия бизнес

Начало
10.05.2024
ID:
3145

Правя предложение за премахване на поставен знак В27-“Забранени са престоят и паркирането” от едната страна на улица „П. Р. Славейков“, участъка от ул. „княз Дондуков“ до улица „Генерал Цимерман“. В този участък са търговски обекти, забраната за паркиране и глобяването на клиенти, рефлектира върху бизнеса. Биват глобявани ВИК-служители, доставчици, клиенти.Патрулките идват на буркани, свирят, спират на платното, пречат на движението! Има случаи да се обадят за втора кола, за да обхванат всички.Разбирам, че клиентите и доставчиците в този участък са престъпници, но най-потърпевши са работещите фирми!Правя предложение, най-евтиното за общината, да се премахне знака в посока от кръстовището на ул."Г Цимерман" към ул."Княз Дондуков" или да се преустрои част от тротоара от страна на автогарата.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Оставете на мира ЗДРАВИТЕ дървета на Добрич и на хората!

Начало
21.04.2024
ID:
3096

На вниманието на Йордан Йорданов, Имате задължение да се грижите за града и да Опазвате природата и хората! Вие служите на нас, а не ние на вашите интереси! Респективно, НИКОЙ не ви дава право да убивате ЗДРАВИ дървета, още по-малко без надлежната законоустановена документация и против интересите на РАБОТОДАТЕЛИТЕ ви!!! Ако бъде премахнато още едно ЗДРАВО дърво на територията на града, без изрично документирана необходимост, считайте го за искане за подаване на оставка! Още няма отговор на подадените 2500 подписа ПРЕДИ отвратителната ВАНДАЛСКА сеч на 56 здрави дървета по централната алея??? Тук да не ви е бащиния? СПРЕТЕ докато е време. Без уважение и със огромно съжаление, че съм гласувала за избирането на толкова лошо управляващ. Никога повече! А кой прибра парите от дървесината??

Статус:  В процес

ул.Никола Петков

Начало
16.04.2024
ID:
3083

Г-н кмета пише ви една майка която тази вечер към17.15ч можеше да загуби своя и живота на двете си деца пресичайки на пешеходната пътека на ул.Никола Петков и ул.Ал.Сивков .Когато е направен проекта съвместно с отпуснати пари от Румъния кой проектант реши да махне легналият полицай .Когато нямаше подход за детски колички и беше зададен въпроса казах че е направен проект от София .Нека сега да дойде проектанта и да пресича всяка сутрин и вечер когато си води децата на градина или на училище и види как се кара по ул. Н Петков. Никой не пази никого но на всеки му е скъп живота особено на децата му.Моля да се направи нещо докато няма пострадали деца и да не чакаме някое да загуби живота си .Все по често ми се случва да ни отнемат предимството на тази пешеходна пътека.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ ПО УЛ. ДИМИТЪР КОВАЧЕВ

Начало
10.04.2024
ID:
3071

Уважаеми, Попаднах на въпрос от 18.03.2024 / ID: 3004 на друг гражданин живущ в района на ул. ОП Димитър Ковачев и предлагам допълнение. Моля за съдействие, във връзка със зачестили ПТП на ул. Д. Ковачев и голям шум от сериозна несъобразена скорост и през нощта. Предлагам да бъдат поставени общо 4 легнали полицая през ~100 метра: (1) на две ключови пешеходни пътеки на кръстовището на DS-Home и Билла , (2) спирката на градския транспорт, в непосредствена близос до денонощна будка за цигари и алкохол, (3) около кръстовището с ул. Ясна Поляна и (4) училище Волов. Шофьор съм, но има други, които сериозно злоупотребяват със скоростта заради чудесното състояние на асфалтовата настилка. Ако удовлетворите въпроса ми, ул. ОП Дим. Ковачев ще стане по-тиха (и през нощта!) и безопасна за преминаване

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

предложение 2

Начало
29.03.2024
ID:
3031

п.п. предложение парк"ИЗВОРИТЕ" След като съберем водата на едно място ще можем спокойно да поддържаме по някакъв начин самото място, било то с косене на площа , пръскане против насекоми и т.н. Също така предлагам да бъде заравнено с помоща на техника, да бъде насипано с чиста земна маса(пръст) там където е необходимо за да може да бъде по лесно облагородяването на парка , съответно и поддържката му. Би било добре да има и алеи за разходка и спорт, беседка или пейки за отдих и почивка, кошчета за смет, малка импровизирана зелена детска площатка за най малките жители и посетители , и по голямо зелено игрище за по големите. И така ако обърнете внимание, този парк ще се възроди и ще се превърне в още едно красиво място в град Добрич. Благодаря за вниманието.

Статус:  В процес

предложение

Начало
29.03.2024
ID:
3030

Здравейте, искам да направя предложение за парк "ИЗВОРИТЕ" който се намира в кв. Рилци. понеже от дълги години нищо хубаво и красиво не се е правило в този изоставен от управляващите квартал, мисля, че е крайно време да обърнете малко внимание и за нас живущите в този квартал. Имаме една чудесна територия , за жалост неизползваема и загиваща. На територията на парка има доста извори които няма на къде да се оттичат и по този начин заблатяват голяма част от парка, и всичко това дава възможност на най различни видове насекоми да се размножават и да застрашават нашето здраве. Идеята която искам да споделя с вас е всичката тази вода да се одвете и събере на едно място като се направи изкуствено езеро, и от там тя да продължи пътят си по естествения канал който за целта също трябва да се почист

Статус:  В процес

Светофар

Начало
27.02.2024
ID:
2956

Здравейте, Подавам сигнал за едно недоразумение: Става въпрос за светофара на кръстовището на бул. Добруджа с бул. Добричка епопея, а именно десния светофар, посока кв. Рилци към жп гара. Светофара е с постоянна мигаща жълта сигнализация. Това създава огромни затруднения с предвижването на превозните средства находящи се на съседните улици, а именно: 1. ППС идващи от "гарата" изпитват затруднения с предвижването, поради следните причини - псевдо "булеварда" Добричка епопея е задръстен от паркирани автомобили в зоната след спирка "жк. Албена" намираща се в непосредствена близост до кръстовището и от три лентово се превръща в еднолентово и създава задръстване и опашки до предходното кръстовище с улиците Хан Аспарух и Васил Петлешков. 2. Автомобилите и автобусите идващи от "гарата" и з

Статус:  В процес