Сигнали в Добрич днес

В процес 753 Приключени 1164

Списък с всички подадени сигнали в община Добрич

Филтър за сигнали

премахване на сухи клони от старо голямо дърво на ул. "Независимост" №5 пред стълбите на Областна администрация

Начало
13.09.2023
ID:
2361

Дървото е старо голямо с много изсъхнали клони. Намира се на ул. "Независимост" №5 пред стълбите на Областна администрация. Под клоните му има пейки и преминава голям пътникопоток. Много често, дори ежедневно от дървото падат клони, дори и когато няма вятър. Клоните падат с голяма сила и могат да пострадат преминаващите или стоящи на пейките хора. Необходимо е окастряне на дървото и оформяне на короната, защото клоните наистина са големи.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Изоставен автомобил

Начало
10.09.2023
ID:
2356

От няколко месеца лек автомобил Шкода с рег. номер ТХ 9357 АТ е изоставен зад блок Свобода 2 (вх. А и вх. Б). Две от гумите са пукнати. Съседи са сигнализирали дежурния служител в общината, но няма резултат. Моля за Вашето съдействие, т. к. заема място за паркиране, ползвано от живущите. Не е известно автомобилът да е на живущ от блока.

Статус:  Приключен
Оценка: 2 от 1 потребител

Изоставен автомобил без регистрационни номера

Начало
10.09.2023
ID:
2355

Здравейте! Искам да сигнализирам за този изоставен автомобил Рено Клио, който е зарязан от дълго време пред входа на трафопоста до блок 3, вход Е. Няма регистрационни номера и не видях да има стикери по предното му стъкло.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Соня Парушева

Начало
08.09.2023
ID:
2350

Здравейте! Става въпрос за квартал Дружба 2, бл.15. Имаше дърво, което беше много наклонено над кабелите на уличното осветление. Подадох сигнал и реагирахте. Обърнах Ви внимание и за другите клони, които са надвиснали опасно, но тогава са решили да махнат само единия от тях. Предупредих тогава и в писмото си и по телефона, че има реална опасност да паднат... И така днес и това се случи, така че моля Ви да вземете спешни мерки! Падналите клони са оплетени около кабелите, които са здраво опънати. Предпочитам да подам отново сигнал до Вас, отколкото като другите да опиша всичко из социалните мрежи. Благодаря Ви предварително за вниманието и се надявам този път да бъде премахнато всичко, което е потенциално опасно за всички нас! За съжаление не успявам да Ви изпратя снимките, явно има проблем.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Кучета без каишка

Начало
07.09.2023
ID:
2348

Здравейте , искам да подам сигнал за това,че всяка вечер в 18 часа стопани на доста едри кучета се събират до спортното игрище с твърда настилка в Спортен комплекс “Простор”. Животните се разхождат и обучават без каишка ,въпреки че всекидневно има деца ,които тренират и играят по тревните площи. Разполагам и със снимки, но са големи и не мога да ги прикача тук.Моля да вземете отношение и да се преустанови това .

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Повреждане на дърво

Начало
07.09.2023
ID:
2344

Здравейте, По ул Райко Цончев ном 2, между входовете А и Б, има дърво с повредени клони. Редовно възрастна жена от 3ти етаж на вход Б излива някаква течност от терасата си, вероятно с някакви химикали или някаква отрова в нея, върху клоните на дървото, които са силно повредени и изсъхнали. Няколко пъти ставаме свидетели на действията на тази жена, тъй като тя поля и колата ни с тази течност. Опитахме се да говорим с нея, но тя продължава да поврежда клоните на дървото. Молим общината да се самосезира! Прилагам и снимки на повреденото дърво.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Опасен мост

Начало
06.09.2023
ID:
2341

Искам да подам сигнал за опасен път, свлачище. Това е моста над стария битак. Има кабели с ток, които не са обезопасени и много опасни дупки. Има постоянен човеко поток и минават много деца. Моля за предприятие на действия по компетентност.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

необходимост от окастряне на клони около уличното осветление в града

Начало
04.09.2023
ID:
2337

Моля да се окастрят клоните на дърветата около уличното осветление от математическа до пешеходната пътека на исторически музей, вечер видимостта е нулева. същото е положението и по бул. Русия от градска градина до училище Охридски, а предполагам и на други места в града. Това е предпоставка за много произшествия и пострадали хора. Моля да се вземат мерки, децата скоро започват училище и вечер е много опасно пресичането, защото и без това уличното осветление е много слабо, а клоните на дърветата съвсем спират светлината.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Детска площадка и кошчета за отпадъци

Начало
02.09.2023
ID:
2331

Здравейте! Обръщам се към вас с молба да се изгради площадка за деца зад блока на ул. Ал. Стамболийски и ул. Княз Дондуков 2. Има доста дечица в този район, а няма къде да играят. Би било прекрасно, ако има къде да се забавляват, играят и общуват, без ние, родителите, да се притесняваме от преминаващите коли. Заедно с площадката, е хубаво да се сложат и кошчета за отпадъци. Всеки ден преминават много хора с коли, които паркират между блоковете, за да отидат да си напазарят на пазара. Често ставаме свидетели на такива, които са решили, че градинките са сметище и изхвърлят всичките си боклуци от колите, именно там - в тревните площи. Живущите неведнъж сме се събирали да изхвърляме отпадъците на другите, тъй като не ни е приятно да живеем в такава мизерия, но невъзпитаните хора са безброй..

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Светофарни уредби с лош контраст

Начало
01.09.2023
ID:
2328

Светофарите и за пешеходци, и за автомобили са с много слаб контраст и това не позволява на хората да видят реалните му цветове.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител